Tillbaka till startsidan

Du är här:

Arbetsmarknad

Företagarandan har en lång tradition i vår kommun med bland annat en garveri- och textilverksamhet. Idag finns det dels traditionella sektorer och dels av specialistföretag. Den enskilt största arbetsgivaren är vi, Svenljunga kommun, med cirka 1 000 anställda.

Beskriver min bild

Bredvid de stora företagen är det framförallt en- eller tvåmansföretag som präglar vårat aktiva näringsliv. Tillverkningsindustrin kännetecknas bland annat av företag inom textil, konfektion, skinnproduktion, hustillverkning, träindustri, filter, mekanik och elektronik. Även jordbruk och skogsbruk, besöksnäring, handel och tjänstesektorn är betydande.

En del av arbetsmarknaden ligger utanför kommunen. Varje dag pendlar över 2 300 personer ut för arbete. Samtidigt arbetspendlar över 1 200 personer in till kommunen.

Vi arbetar ständigt för att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen genom flexibla samarbetslösningar mellan arbetssökande, arbetsgivare och myndigheter. Det är framförallt vår arbetsmarknadsenhet som driver det arbetet.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: