Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Arbetsmarknad

Företagarandan har en lång tradition i vår kommun med bland annat en garveri- och textilverksamhet. Idag finns det dels traditionella sektorer och dels av specialistföretag. Den enskilt största arbetsgivaren är vi, Svenljunga kommun, med cirka 1 000 anställda.

Bredvid de stora företagen är det framförallt en- eller tvåmansföretag som präglar det aktiva näringslivet. Tillverkningsindustrin kännetecknas bland annat av företag inom textil, konfektion, skinnproduktion, hustillverkning, träindustri, filter, mekanik och elektronik. Även jordbruk och skogsbruk, besöksnäring, handel och tjänstesektorn är betydande.

En del av arbetsmarknaden ligger utanför kommunen. Varje dag pendlar över 2 300 personer ut för arbete. Samtidigt arbetspendlar över 1 300 personer in till kommunen.

Vi arbetar ständigt för att aktivt motverka arbetslösheten i kommunen genom flexibla samarbetslösningar mellan arbetssökande, arbetsgivare och myndigheter. Det är framförallt vår arbetsmarknadsenhet som driver det arbetet.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00
Mary Andersson, Verksamhetschef, 0325-183 25

Uppdaterad: