Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Praktik och arbetsträning

Praktik är ett perfekt sätt för dig att "få in en fot" på en arbetsplats. Du skapar värdefulla kontakter och erfarenheter som ökar din möjlighet till anställning. På denna sida får du reda på hur vi kan hjälpa dig.

Beskriver min bild

Praktik kan ske inom våra egna verksamheter och på privata arbetsmarknaden eller inom kommunala förvaltningar och bolag. Det är coacherna som tillsammans med dig som deltagare hittar en lämplig praktikplats.

 

Praktik kan ha olika syften som:

  • arbetsprövning
  • yrkesprövning
  • yrkesorientering
  • få arbetslivserfarenhet
  • att få referenser
  • bibehålla eller stärka kompetenser
  • få yrkeslivserfarenhet 

Tillsammans tillbaka till jobb eller skola

Startskottet

Behöver du få hjälp mot studier eller arbete? Har du hög frånvaro i skolan? Känner du igen dig eller någon i din närhet? Välkommen till Startskottet som erbjuder stöd genom vägledning och coachning, både individuellt och i grupp.

 

Det unika i Startskottet är att vi erbjuder dig en tröskellös verksamhet där du som individ möts på dina egna villkor. För att kunna uppnå detta samverkar vi bland annat med socialtjänst, arbetsförmedling och skola.

 

Startskottet är ett projekt i Svenljunga och Tranemo kommun i samverkan med myndigheter, skola och näringsliv.

KRUT- Kartläggning-Rehabilitering-Utredning-Tillsammans

Vi vänder oss till dig som varit sjukskriven, haft försörjningsstöd eller har stått utanför arbetsmarknaden en längre tid. Syftet är att kunna identifiera vilka insatser som behövs för att du ska kunna gå vidare i din process mot egen försörjning och ökad livskvalitet. KRUT jobbar med utredning och rehabilitering av de personer som står långt i från arbetsmarknaden.

 

Dina styrkor och begränsningar kartläggs genom intervju, självskattning och arbetsprövning. Arbetsprövingen sker under en begränsad tid i första hand i våra egna verksamheter.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 15 oktober 2018

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

 

Svenljunga kommun

512 80 Svenljunga

 

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

 

Telefon: 0325-180 00

E-post: kommun@svenljunga.se

 

Organisationsnummer 212000-1512

Följ Svenljunga