Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Praktik och arbetsträning

Praktik är ett värdefullt sätt för dig att "få in en fot" på en arbetsplats. Du skapar kontakter och erfarenheter som ökar din möjlighet till anställning. Här får du reda på hur vi kan hjälpa dig.

fyra personer samarbetar runt en dator och papper med statistik

Praktik kan ske inom våra egna verksamheter eller på privata arbetsmarknaden men också inom kommunala förvaltningar och bolag. Det är du, tillsammans med din coach, som hittar en praktikplats som är lämplig för dig.

Praktik kan ha olika syften som:

  • arbetsprövning
  • yrkesprövning
  • yrkesorientering
  • få arbetslivserfarenhet
  • att få referenser
  • bibehålla eller stärka kompetenser
  • få yrkeslivserfarenhet 

För att kunna ta del av våra aktiviteter behöver vi en ansökan Pdf, 143 kB, öppnas i nytt fönster. från din handläggare inom socialtjänst, arbetsförmedling, försäkrningskassan eller vården.

Tillsammans tillbaka till jobb eller skola

Behöver du få hjälp mot studier eller arbete? Har du hög frånvaro i skolan? Känner du igen dig eller någon i din närhet? Du är välkommen att höra av dig till någon av våra ungdomscoacher:Julia Strid 0325-18309 eller Elina Lesiknen 0325-180 89 som erbjuder stöd genom vägledning och coachning. Detta kan ske både indivduellt eller i grupp.

Vi erbjuder dig en tröskellös verksamhet där du som individ möts på dina villkor. För att kunna uppnå detta samverkar vi bland annat genom socialtjänst, arbetsförmedling och skola. Det behöver då komma in en ansökan Pdf, 219 kB, öppnas i nytt fönster. till oss från någon av dessa samverkansparter.

.

Mary Andersson, Verksamhetschef, 0325-183 25
Madde Lind, Enhetschef, 0325-181 56
Elina Leskinen, Coach, 0325-180 89
Julia Strid, Arbetsmarknadscoach, 0325-183 09

Uppdaterad: