Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Arbete för ungdomar

Letar du efter ditt första jobb? Behöver du ett jobb på sommaren? Vi erbjuder både feriearbete, sommarjobb och sommarvikariat. På denna sida får du reda på skillnanden mellan de tre och hur du kan få ett arbete hos oss.         

Beskriver min bild

Hos oss finns det alltid ett flertal feriejobb, sommarjobb och semestervikariat att söka. I mars 2018 handlade vårt informationsblad om möjligheterna att sommarjobba åt kommunen. Där finns också några tips på vad du ska tänka på både innan du söker och när du är på jobbet.

Feriearbete

I februari-mars publicerar vi vilka feriearbeten vi erbjuder under sommaren. Du är välkommen med din ansökan då. För att kunna söka feriearbete hos oss ska du vara folkbokförd i Svenljunga kommun och ha ett fullständigt personnummer (även de fyra sista siffrorna). 

Var kan jag feriearbeta?

För att vi ska kunna matcha dig till ett roligt och givande feriearbete är det viktigt att du skriver lite om dig själv i din ansökan. Vilka är dina intressen och framtidsplaner? Vilket program du har sökt eller vilket program går du ? Vad du vill arbeta med i framtiden?

Barnomsorg

Din placering är på förskola eller fritids där du tillsammans med pedagogerna aktiverar barnen. Mycket av tiden tillbringas utomhus där man leker och stöttar barnen. Du hjälper också till vid måltider, läser och pysslar.

Ungdomsledare

Du som väljer detta har bör ha intresse eller erfarenhet av att handleda barn och ungdomar då du kommer att vara hjälpledare i de sommaraktiviteter så som din kommun anordnar. Aktiviteterna kan vara på bl.a. Summer Sports Camp där du får vara med och leda idrottsaktiviteter för barn mellan 6-15 år.
Ett Filmprojekt som ger dig möjligheten att lära dig mer om filmskapande samtidigt som du får vara med och leda aktiviteter för både barn och äldre.
Det kan även vara dans eller andra kulturprojekt.

Äldreomsorg

Här får du vara ”guldkanten” för de äldre. Den som gör det lilla extra. Du är till exempel med vid måltider, läser tidningen, målar naglar eller följer med de äldre på andra aktiviteter så som ”Allsång på Torget” eller grillkvällar. Detta är också det feriearbetet som oftast leder till sommarjobb eller timanställning i framtiden.

Omsorg

Här arbetar du med personer som har en funktionsnedsättning. Placeringen kan vara på Boendet eller i Daglig Verksamhet (personens arbetsplats) Du är med på de aktiviteter som sker under dagen till exempel vid måltider, utflykter eller stöttar personerna på sitt arbete.

Media och administration

Du som söker detta är intresserad av att läsa, skriva, foto eller film, intervjua och datorer. Din placering kan innehålla att redigera hemsidor, finnas på turistbyrån, vara i bibliotek eller mediatek, dela ut post och mycket mer.

Vaktmästeri

Dina arbetsuppgifter inom vaktmästeri kan innehålla underhåll av grönytor, renhållning av allmänna platser, målning och lättare snickeriarbeten. Mycket av din tid spenderas utomhus.

Kök

Du som väljer detta är nog intresserad av att baka och laga mat. Du är med och förbereder måltider till äldre och unga i kommunen. Det kan vara att baka till fikat, göra sallad, sköta disk eller lättare matlagning. 

Sommarlovsentreprenörer

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb!

Sommarlovsentreprenörer

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb - som egenföretagare!

Information och ansökningslänk inför sommaren 2019 kommer under våren.

Sommarjobb och sommarvikarie

Vi erbjuder sommarjobb och sommarvikariat för dig som fyllt 18 år. De flesta sommarvikarier behövs inom omsorgen, men det finns även sommarjobb och säsongsjobb inom exempelvis turism och kultur.

 

Är du nyfiken på att börja jobba hos oss?

 

Till lediga jobb som vi erbjuderlänk till annan webbplats

 

Om du vill söka jobb hos oss gör du det genom ett webbformulär som finns till varje ledigt jobb. Formuläret hittar du genom att klicka på den länk som finns i annonsen. När vi rekryterar använder vi oss av rekryteringsapplikationen Offentliga Jobb och det är endast via den sidan du söker jobb hos oss.

Tillsammans tillbaka till jobb eller skola

Startskottet

Behöver du få hjälp mot studier eller arbete? Har du hög frånvaro i skolan? Känner du igen dig eller någon i din närhet? Välkommen till Startskottet som erbjuder stöd genom vägledning och coachning, både individuellt och i grupp.

 

Det unika i Startskottet är att vi erbjuder dig en tröskellös verksamhet där du som individ möts på dina egna villkor. För att kunna uppnå detta samverkar vi bland annat med socialtjänst, arbetsförmedling och skola.

 

Startskottet är ett projekt i Svenljunga och Tranemo kommun i samverkan med myndigheter, skola och näringsliv.

.

Kontakt

Uppdaterad: 12 oktober 2018

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

 

Svenljunga kommun

512 80 Svenljunga

 

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

 

Telefon: 0325-180 00

E-post: kommun@svenljunga.se

 

Organisationsnummer 212000-1512

Följ Svenljunga