Tillbaka till startsidan

Du är här:

Tillstånd, regler och tillsyn

Många företag påverkas av regeringens och folkhälsomyndighetens åtgärder mot smittspridning av coronavirus. Vi vill underlätta och kan därför erbjuda  • Anstånd på betalning av fakturor för sophämtning, VA, miljötillsyn, bygglov med mera.

  • Förlängda svarstider för kompletteringar om det inte föreligger en allvarlig risk eller liknande som behöver åtgärdas.


Skriv till oss på adressen samhallsbyggnad@svenljunga.se och berätta vad du vill ha hjälp med. Ange fakturanummer, kundnummer eller diarienummer.

Om du har ett företag eller annan verksamhet så finns det regler och tillstånd som berör verksamheten. De vanligaste hittar du här.

Beskriver min bild

Företag och andra verksamheter kommer ofta i kontakt med kommunen innan de startat eller under tiden de drivs. Ibland krävs det tillstånd eller en anmälan för att få starta och/eller bedriva en verksamhet. Ofta kommer berörd del av kommunen ut och kontrollerar hur verksamheten fungerar i förhållande till de lagar och regler som finns. Detta kallas för tillsyn.

 

Under det här avsnittet har vi samlat information om de flesta typer av verksamheter som kontrolleras av kommunen på ett eller annat sätt. Här finns kort information om de viktigaste reglerna som berör verksamheten samt om det krävs tillstånd, anmälan eller redovisning av dokumentation på annat sätt.

 

Tänk på att även andra regler kan gälla er verksamhet.

 

Du kan även gå in på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan skapa en checklista för vad du måste göra när du ska starta ett företag.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: