Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Energi- och klimatrådgivning

Ett stöd för både företag och privatpersoner att göra kloka val kring energianvändning och klimatpåverkan. Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Uppgiften är att hjälpa till att minska energianvändningen och där det är möjligt, använda miljövänligare teknik.

Beskriver min bild

Rådgivningen är kostnadsfri, oberoende och opartisk och sker i samarbete mellan Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga kommuner. Energirådgivaren i kommunen finansieras av Energimyndigheten.

Kostnadsfri företagsrådgivning

Företag kan i samband med en energirådgivning få råd om vilken typ av energibesparingsinvestering som är mest kostnadseffektiv och vilka rutiner som kan behöva ses över för att få en lägre energikostnad. Besöket innebär även att du får någon som ser med andra ögon på verksamheten. Analys av elstatistik ger inte bara kunskap av verksamhetens karaktär utan även vad företaget ska börja jobba med för att spara energi och pengar. Energirådgivaren kan även fungera som bollplank i energifrågor och ge råd om hur företaget kan minska sitt klimatavtryck och därmed stärka konkurrenskraften och sitt varumärke.

All rådgivning är kostnadsfri för företaget.

Är du som företagare nyfiken på energianvändning, besparingar eller klimatpåverkan? Ta då kontakt med energi- och klimatrådgivningen för att få reda på vad vi kan göra för dig.

Du kan även redan nu kolla igenom checklistan för genomgång av företag Pdf, 283 kB, öppnas i nytt fönster.

Rådgivning för privatpersoner

Vad kan en energi- och klimatrådgivare göra för dig och ditt hus?

  • Ge råd om värmesystem och tilläggsisolering av hus och byte/renovering av fönster och dörrar.
  • Vara ett stöd vid val av elavtal.
  • Ge stöd vid nybyggnation eller vid utbyggnad.
  • Svara på frågor om el med minsta möjliga miljöpåverkan, som el från sol, vatten och vind.
  • Hjälp vid val av nya resvanor och val av bil eller elcykel.
  • Tips och råd för att spara energi.

Är du nyfiken på energianvändning, besparingar eller klimatpåverkan? Ta då kontakt med energi- och klimatrådgivningen och se vad vi kan göra för dig. All rådgivning är kostnadsfri.

.

Decima Henningsson, energi- och klimatrådgivare, 0321-59 52 90

Uppdaterad: