Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Behov av arbetskraft

Kan du ta emot praktikanter eller ytterligare arbetskraft till ditt företag? Är du intresserat av kompetensutveckling och kompetensförsörjning? På denna sida kan du läsa om vad vi arbetar med just nu och hur du kan bli en del av detta.

Beskriver min bild

Vi kan hitta lösningar efter dina behov och önskemål. Ett sätt för dig som arbetsgivare att göra en social insats i vårt samhälle är att ta emot en person som vill ha en praktikplats. Vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen.

 

Är du intresserad av kompetensutveckling? Då erbjuder vi utbildningsmöjligheter genom vårt Lärcentrum.

Projekt FRUKT

Projekt FRUKT är ett samarbete mellan skola och näringsliv i Svenljunga och Tranemo kommun. FRUKT betyder Framtidens Rekrytering för Utbildning och Kompetensförsörjning Tillsammans.

 

Syftet är att

  • ta reda på näringslivets framtida behov gällande kompetensförsörjning och kompetenser.
  • kartlägga olika moment, utifrån praktikkraven i de olika läroplanerna som finns för gymnasieskolan, för elever som ska göra praktik genom bland annat arbetsplatsförlagt lärande (APL) vid yrkesförberedande program samt för möjlighet att matcha kompetenser mot näringslivets behov
  • uppmuntra och möjliggöra utbildning (digitalt eller i grupp) för handledare inom näringslivet för att på så sätt säkerställa den interna kompetensen för att ta emot APL-elever och andra i praktik.

.

Kontakt

Uppdaterad: 28 november 2018

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

 

Svenljunga kommun

512 80 Svenljunga

 

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

 

Telefon: 0325-180 00

E-post: kommun@svenljunga.se

 

Organisationsnummer 212000-1512

Följ Svenljunga