Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Behov av arbetskraft

Kan du ta emot praktikanter eller ytterligare arbetskraft till ditt företag? Är du intresserat av kompetensutveckling och kompetensförsörjning? På denna sida kan du läsa om vad vi arbetar med just nu och hur du kan bli en del av detta.

fyra personer samarbetar runt en dator och papper med statistik

Vi kan hitta lösningar efter dina behov och önskemål. Ett sätt för dig som arbetsgivare att göra en social insats i vårt samhälle är att ta emot en person som vill ha en praktikplats. Vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen.

Är du intresserad av kompetensutveckling? Då erbjuder vi utbildningsmöjligheter genom vårt Lärcentrum.

Anställa feriearbetare?

I år finns möjlighet för företag att få kompensation av kommunen, om du anställer en feriearbetare.

Projekt FRUKT

Projekt FRUKT är ett samarbete mellan skola och näringsliv i Svenljunga och Tranemo kommun. FRUKT betyder Framtidens Rekrytering för Utbildning och Kompetensförsörjning Tillsammans.

Syftet är att

  • ta reda på näringslivets framtida behov gällande kompetensförsörjning och kompetenser.
  • kartlägga olika moment, utifrån praktikkraven i de olika läroplanerna som finns för gymnasieskolan, för elever som ska göra praktik genom bland annat arbetsplatsförlagt lärande (APL) vid yrkesförberedande program samt för möjlighet att matcha kompetenser mot näringslivets behov
  • uppmuntra och möjliggöra utbildning (digitalt eller i grupp) för handledare inom näringslivet för att på så sätt säkerställa den interna kompetensen för att ta emot APL-elever och andra i praktik.
  • Ingen giltig användare vald.

Rekryteringsguide för företagare

Söker du personal? I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och i slutändan - rätt kompetens till din verksamhet.

Gör så här!

Fyll i den kompetens du behöver så visas det rekryteringssätt som passar dig bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en platsannons.

Oavsett vad du blir rekommenderad kan du alltid välja något av de andra rekryteringssätten. Lycka till!

.

Madde Lind, Enhetschef, 0325-181 56
Mary Andersson, Verksamhetschef, 0325-183 25
Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06

Uppdaterad: