Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Behov av arbetskraft

Kan du ta emot praktikanter eller ytterligare arbetskraft till ditt företag? Är du intresserat av kompetensutveckling och kompetensförsörjning? På denna sida kan du läsa om vad vi arbetar med just nu och hur du kan bli en del av detta.

fyra personer samarbetar runt en dator och papper med statistik

Vi kan hitta lösningar efter dina behov och önskemål. Ett sätt för dig som arbetsgivare att göra en social insats i vårt samhälle är att ta emot en person som vill ha en praktikplats. Vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen.

Är du intresserad av kompetensutveckling? Då erbjuder vi utbildningsmöjligheter genom vårt Lärcentrum.

  • Ingen giltig användare vald.

Anställa feriearbetare med lönesubvention?

Kanske blir du kontaktad av en ungdom som söker sommarjobb och som är född 2006, 2007 eller 2008. Då kan du ha rätt till en lönesubvention.

Syftet med feriearbete är att bredda ungdomens kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.

Får man möjlighet att feriearbeta på ert företag i kommunen kan ni få ersättning för en del av lönen. Både ungdomen och företaget behöver fylla i och skicka in blanketten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till kommunen innan den 1 juni.

Om du har frågor, hör gärna av dig till vår koordinator inom arbetsmarknad Ulla Lundberg. Tel.0325-180 65 eller skicka mail till supportferie@svenljunga.se

.

Madde Lind, Enhetschef, 0325-181 56
Mary Andersson, Verksamhetschef, 0325-183 25
Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06

Uppdaterad: