Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Läsa och låna

Du kan läsa och låna gratis på biblioteket. Det enda du behöver för att låna är ett lånekort! På denna sida får du reda på mer om vad du kan låna, bibliotekskatalogen och kostnader.

person håller upp en bok för ansiktet

Bibliotekskatalog och mina sidor

Biblioteken i Sjuhärad har gått ihop i en samverkan och bildat Knallebiblioteken. Vi delar katalog och har ett gemensamt lånekort. Detta betyder att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter, ljudböcker och tv-spel från alla åtta kommuner. Du kan till exempel beställa en bok från Borås stadsbibliotek och hämta den på Svenljunga bibliotek eller bokbilen.

Du kan söka i vårt utbud i i bibliotekskatalogen som du hittar på Knallebibliotekens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. När du har loggat in kan du också reservera det du vill ha där. Om du inte är låntagare än finns det också en funktion för att skaffa lånekort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där.


Vad ska jag tänka på när jag lånar?

Du hittar det mesta du behöver veta i vår broschyr om låneregler Pdf, 142 kB, öppnas i nytt fönster..  Det är bara att kontakta oss om du undrar något.

Vad händer om jag lämnar tillbaka mina lån försent?

Vi tar inte längre ut några förseningsavgifter. Om du inte lämnat tillbaka dina lån senast 7 dagar efter lånetiden har gått ut så blir du spärrad. Spärren tas bort när du har återlämnat dina böcker.
Om du fortfarande inte återlämnat efter ytterligare 14 dagar så skickas en räkning på dina lån ut.

Vad händer om jag tappar bort mitt lånekort eller lån?

Nytt lånekort är gratis. Om du tappar bort eller förstör något som du har lånat behöver du ersätta det. För dig som är under 18 år tas inga ersättningsavgifter ut.

Biblioteken förbehåller sig rätten att på förekommen anledning ta ut andra ersättningsavgifter, exempelvis när det gäller litteratur med väldigt högt inköpspris.


Vi debiterar borttappad eller trasig media eller lånekort enligt följande:‌

Media eller lånekort

Kostnad per styck

Lånekort

gratis

Vuxenböcker (inklusive ljudböcker)

300 kronor

Barnböcker (inklusive ljudböcker)

200 kronor

Tidskrifter

150 kronor

Barntidskrifter

50 kronor

Fjärrlån (lån utanför Knallebiblioteken)

600 kronor

Övrigt material

bibliotekets inköpspris

.

Uppdaterad: