Tillbaka till startsidan

Du är här:

Barn och ungdom på biblioteket

På biblioteket kan du låna böcker, DVD-filmer och tv-spel. Du kan också sitta och läsa, spela schack, använda datorn eller gå på roliga aktiviteter. Det finns något för alla helt enkelt!

en bok

Gå på roliga aktiviteter 

Följande aktiviteter kan du som barn eller ung gå på med jämna mellanrum:

 • Sagostunder
 • Sommarboken
 • Lovaktiviteter
 • Knattebio på Teaterbiografen
 • Barnteater i centralorten eller på olika bygdegårdar i kommunen

Följ vår evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller våra nyheter för att få reda på när du kan gå på nästa aktivitet!

Här kan du se vårens program för barn och unga Pdf, 273 kB.!

Läs e-böcker i appen Bibblix

Bibblix är en app från biblioteket, för dig som är 6-12 år. Med appen kan du läsa böcker direkt i din surfplatts eller mobiltelefon. Böckerna är utvalda av barnbibliotekarier och håller hög kvalitet. I Bibblix finns bara e-böcker, ljudböcker kan du låna i Biblio istället.

 1. Ladda ner appen, på din mobil eller surfplatta, som finns på både Google play eller Apple Store.
 2. Tryck på ikonen skapa Ny användare. Skriv in ett profilnamn och tryck på spara
 3. Därefter behöver du lägga till ditt lånekortsnummer och din pinkod. Om du inte vet ditt kortnummer eller inte har en pinkod, kontakta biblioteket så hjälper vi dig att skapa detta.
 4. Välj din kommun, Svenljunga.
  Börja läsa!

Böcker på olika språk

På biblioteket hittar du barn- och ungdomsböcker på ett antal olika språk! Om det språk du vill läsa inte finns hos oss kan vi oftast låna in boken från något annat bibliotek i regionen. Du kan ringa eller skicka en beställning via mail till Svenljunga bibliotek.

Talböcker 

För dig som har svårt att läsa tryckta böcker finns talböcker. Talböcker är inlästa böcker för alla som har svårt att läsa tryckt text. Du kan ladda ner talböcker själv direkt till en dator, MP3-spelare, surfplatta eller mobiltelefon om du har ett nedladdningskonto. Detta nedladdningskonto kallas Daisy Direkt. På Myndigheten för tillgängliga medier, MTMs talbokskatalog Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har du över 90 000 talböcker att välja bland.

Boka en tid på Svenljunga bibliotek för att registrera dig för ett nedladdningskonto på Legimus. Vi visar också hur du ska göra för att ladda ner talböcker. Är du under 18 år kommer du tillsammans med din förälder. Din förälder behöver skriva på ett avtal när du registreras.

Äppelhylla 

På Äppelhyllan hittar du medier speciellt anpassade för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Här finns böcker med teckenspråk, blindskrift och även DVD och CD-Rom.

De små barnens bok

Du som nybliven förälder kan hämta De små barnens bok på huvudbiblioteket. Ta med presentkortet som delas ut på BVC. Boken är fylld av rim, ramsor, fingerlekar, sånger och berättelser för de minsta. Den finns också inläst som talbok. 

.

Inlämning Bibliotek, Svenljunga bibliotek, 0325-181 99
Mary-Ann Hansson, Barnbibliotekarie, 0325-181 53
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65

Uppdaterad: