Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Byalag & samhällsföreningar

På denna sida hittar du information om våra byalag och samhällsföreningar och hur kommunen arbetar, stöttar och samarbetar med dessa.

Bylagens viktiga roll i kommunen

Byalagen visar ett stort engagemang genom frivilliga insatser som höjer orternas standard. De fungerar som en viktig länk mellan kommuninvånanare och den kommunala organisationen, både för tjänstemän och politiker. För att hålla en god kontakt med byalagen i vår kommunen träffas vi alla två gånger per år.

Kontakta byalagen

För dig som är nyfiken och vill veta mer om hur det praktiskt fungerar att leva och bo i en ort, fungerar byalagen som en ambassadör som kan berätta mer och vara en länk för dig in i föreningar och samhället.

Kontaktuppgifter till byalagen hittar du i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bidrag till byalag och samhällsföreningar

Byalagen fyller en viktig funktion. Därför har byalagen möjlighet att ansöka om ett bidrag för sin verksamhet. Bidraget är en del av Svenljunga kommnúns föreningsbidrag.

Information om byalagsbidrag och hur du ansöker hittar du på vår sida för föreningsbidrag.

Projektbidraget Byalagspeng

Byalagen och våra invånare visar ett stort engagemang och detta är viktigt tycker Svenljunga kommun. Därför kan du söka finansiering för att utveckla din plats med aktiviteter eller investeringar.

Läs mer om projekt bidraget, Byalagspeng Pdf, 295 kB, öppnas i nytt fönster.

.

Emelie Romland, Kanslichef, 0325-183 07

Uppdaterad: