Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Politik och beslut

Kommunens politiker fattar dagligen beslut om en mängd frågor som påverkar dig som medborgare. Här kan du läsa om hur du tar del av vårt beslutsarbete och på vilka sätt du kan påverka besluten.

ordförandeklubba ligger på en anteckningsbok

Hur går det till att fatta ett beslut?

Det är en särskilt process som står bakom varje beslut. Ett ärende kan starta på olika sätt, och den starten påverkar också vilken väg ärendet går.

Läs om hur det går till att fatta ett beslut

Läs om hur du kan överklaga ett beslut

Möten och protokoll

Beslut diskuteras och fattas under politiska sammanträden. Till vissa möten - kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges - kan du få komma och lyssna in. Du kan läsa kallelse och handlingar innan mötet. Efter alla sammanträden publiceras även protokollet från kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och de olika nämnderna.

Här hittar du alla sammanträdesdatum

Läs kallelser och protokoll

Vi webbsänder kommunfullmäktiges sammanträden

Vision och framtidsidéer

Vår vision är "Svenljunga - här skapar vi det godaste livet!"

Läs hela visionen och kommunfullmäktiges mål

Våra politiker

Svenljungaborna väljer politiker som får förtroendet att styra kommunen i kommunfullmäktige och nämnder. Undrar du vad uppdraget innebär?

Är du förtroendevald i Svenljunga kommun? Vi har samlat all information du behöver för att fullfölja ditt uppdrag 

Dialog och synpunkter

Kommunen fattar dagligen beslut som påverkar dig. Var med och påverka din vardag i Svenljunga kommun! Kommunens politiker fattar dagligen beslut om en mängd frågor som påverkar dig som invånare. Det kan exempelvis gälla förskola och skola, äldreomsorgen eller hur gator, torg och parker ska utformas. Du kan se beslutsprotokoll och ta del av kallelser.

Vi har som mål att lyssna på våra invånare, vi är därför intresserade av dina synpunkter, positva såväl som negativa. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska kunna ge dig bättre service. 

Som invånare i Svenljunga kommun har du möjlighet att påverka våra beslut flera olika sätt, bland annat:

  • rösta i kommunalvalet
  • direktkontakt med politiker eller tjänstepersoner
  • lämna synpunkter, klagomål och beröm
  • delta i medborgardialog
  • ställa frågor
  • lämna Svenljungaförslag

Har du förslag på förändringar och förbättringar är du välkommen att meddela oss dessa. Är det något som inte är bra i den service du får, vill vi gärna veta det för att kunna förbättras. Det finns många sätt att komma i kontakt med oss. Vårt mål är att lyssna på dig som invånare och därför är vi intresserade av dina synpunkter, positva såväl som negativa.

Läs mer ingående om om de olika sätten under Hur kan jag påverka?

.

Uppdaterad: