MENY

Du är här:

Mat, lunch

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra skolor. Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.  

Tallrik med mat.

Matsedel 

Varje vecka serveras en fiskrätt, en vegetarisk rätt, en soppa och två kött- eller korvrätter.

Varje dag finns ett salladsbord med minst fem sorter, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter.

Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Vecka 38 ( 19-23 september)

veckodag

måltid

måndag

Italiensk fisk med ost, basilika och pasta, Frittata (Italiensk omelett)

tisdag

Panerad kyckling med havreris och currysås, Vegetarisk Lasagne med keso

onsdag

Svart bönburgare med bröd & klyftpotatis, Rotfruktslåda med kall örtsås

torsdag

Cowboysoppa med bröd & tillbehör, Svampsoppa med bröd & tillbehör

fredag




Vecka 39 (26-30 september)

veckodag

måltid

måndag

Kycklingfajitas med tortilla & tillbehör, BBQ black beans med matvete

tisdag

Pannbiff med kokt potatis, gräddsås, lingon & pressgurka, Bratwurst med krämig potatissallad

onsdag

Fisk Björkeby & potatismos, Potatis pannkaka med äppelchutney

torsdag

Ängamatsoppa med bröd & tillbehör, Orientalisk grönsakssoppa med bröd & tillbehör

fredag

Kockens val, Kockens gröna val


Vecka 40 (3-7 oktober)

veckodag

måltid

måndag

Barnens kålpudding, Grönkålslasagnette

tisdag

Pasta med grekisk sås på fetaost & zucchini, Enchiladas

onsdag

Tacofisk, Ugnspannkaka med äppel och kanelkeso

torsdag

Gyllene kycklingsoppa med bröd & tillbehör, Nudelsoppa med bröd & tillbehör

fredag

Kockens val, Kockens gröna val


Vecka 41 (10-14 oktober)

veckodag

måltid

måndag

Kycklinglårfile med ugnsrostade rotfrukter, Texmexpaj

tisdag

Fransk fläskköttsgryta med bulgur, Falafel med klyftpotatis och vitlökssås

onsdag

Fiskgratäng med dill & citronsås & kokt potatis, Pulled vego med tortillabröd, syrad rödkål & picklad rödlök

torsdag

Het Köttfärssoppa med bröd & tillbehör, Jordärtskockssoppa med bröd & tillbehör

fredag

Kockens val, Kockens gröna val


Vecka 42 (17-21 oktober)

veckodag

måltid

måndag

Köttfärslimpa, gräddsås, kokt potatis & lingonsylt, Pasta fantastica

tisdag

Currygryta med hönskött, röd curry, kokosgrädde & bulgur, Risotto med grönsaker och svamp

onsdag

Fish & chips, Tacogratäng med bulgur, tacosås & gräddfil

torsdag

Kålsoppa med frikadeller med bröd & tillbehör, Morotssoppa & rostade kikärter med bröd & tillbehör

fredag

Kockens val, Kockens gröna val


Vecka 43 (24-28 oktober)

veckodag

måltid

måndag

Kycklingkorvstroganoff med bulgur, Matvetepytt med kall örtsås

tisdag

Köttbullar med gräddsås, kokt potatis & Lingonsylt, Pastagratäng med grönsaker

onsdag

Fisk med ört och spenattäcke, Aloo Gobi

torsdag

Minestronesoppa med bröd & tillbehör, Grön ärtsoppa med myntayoghurt samt bröd &

fredag

Kockens val, Kockens gröna val



Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen.

Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Här kan du ladda ner hela matsedeln för v 33-45. Pdf, 56 kB, öppnas i nytt fönster.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: