Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vuxenutbildning

Vill du göra något annat och börja plugga? Ta första steget mot ett nytt liv och anmäl dig till vuxenutbildning. En komvux utbildning hos oss på Lärcentrum kan hjälpa dig vidare i arbetslivet, mot ett nytt yrke eller till högskolan och universitet.

Beskriver min bild

Vi erbjuder utbildning på grundläggande nivå och gymnasienivå. Hos oss kan du studera på det sätt som fungerar bäst för dig i din vardag.


Du kan även börja när det passar dig bäst. På Lärcentrum/Komvux har totalt 5 kursstarter om året. Så det finns många ansökningstillfällen för dig. Vi har dessutom löpande antagning under året för Svenska för invandrare (SFI).


Undervisningen är starkt individualiserad och utgår från ditt behov och undervisningen kan därför se väldigt varierande ut. Vi strävar efter ett så brett utbud av ämnen som möjligt för att underlätta för dig att nå godkända betyg på grundskolenivå och därmed kunna fortsätta på ett nationellt program.


Du kan läsa om alla våra kurser i vår ansökningsportal.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi hjälper dig att lyckas

Boka gärna tid hos vår studie- och yrkesvägledare Pia Hagrenius. Ni kan prata om dina valmöjligheter och du får hjälp att välja.


Vi erbjuder dig:

  • Utbildning utifrån dina behov, på den nivå du behöver, genom flexibelt lärande och distansutbildning eller som samlad utbildning i klassrum.
  • Möjlighet att få hjälp av lärare och handledare.
  • Stöd och vägledning i planering och genomförande av studierna.
  • Tillgång till datorer.
  • En plats i lugn och ro där du kan sitta och studera i våra ljusa lokaler.
  • Enskilda grupprum där du kan samlas med dina medstudenter eller sitta ostört och plugga.
  • Kontakt och samverkan med andra studerande för att kunna hjälpa varandra och ge varandra stöd och feedback på uppgifterna.
  • Möjlighet att genomföra tentamen (för dig om är högskolestuderande)

Individuellt anpassad utbildning och schema

Välj det som fungerar bäst för dig, beroende på om du arbetar, har familj eller något annat som upptar din tid. Hur vill du plugga - halvtid, heltid eller distans?


Vi har närstudier med lärarledda lektioner där du går i en klass på schemalagd tid. Du träffar din lärare varje vecka som hjälper dig vidare i dina studier. Du kan välja att studera på heltid, halvtid eller kvartstid.


Vill du läsa på flexibelt sätt får du hjälp av din lärare på plats i Lärcentrum. Du får uppgifter av din lärare och instruktioner kring vad du ska läsa för att klara dina uppgifter och studier. Dina prov gör du på plats på Lärcentrum. Väljer du detta studiesätt kan du också vara i våra lokaler för att träffa andra som studerar samma kurs eller för att kunna sitta i lugn och ro i ett av våra grupprum. Du studerar på heltid, halvtid eller kvartstid.


Arbetar du så kan du välja att läsa på distans, då kommer du att läsa via www.nti.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här får du en personlig lärare och tillgång till Nti skolans lärplattform. Läraren finns att nå via e-post, telefon och skype för att hjälpa dig med dina studier alla vardagar. Även vid distansstudier kan du välja att studera på heltid, halvtid eller kvartstid.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 26 juni 2019