Självservice

Öppen data, jämför oss med andra kommuner

Vilken service och kvalitet har vi i våra verksamheter? Hur använder vi kommunes resurser? Genom att använda öppna data kan du själv hämta de siffror du är intresserad av se hur kommunen har utvecklats över tiden.

Om du vill få en snabb översikt av statistik kring olika verksamheter i kommunen så kan du använda jämföraren från databasen Kolada. På denna sida har vi samlat ett urval av de nyckeltal som finns i Kolada för att ge exempel på vilken typ av öppna data som finns tillgängligt.

Länkad data med nyckeltal från Kolada

Kommun- och landstingsdatabasen Koladalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller jämförbara nyckeltal om alla Sveriges kommuner och landsting. Dessa nyckeltal bygger på data från ett stort antal myndigheter och organisationer, t.ex. Statistiska Centralbyrån, Sveriges kommuner och landsting, Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket, Socialstyrelsen och Brottsförebyggande rådet. Du kan hitta statistik om allt från befolkningsstatistik till kommunal service.

För varje nyckeltal visas dels en graf över hur det har utvecklats under de år som Kolada har data för, dels en beskrivning av nyckeltalet och det API-anrop som används för att hämta data från Kolada.

Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

Öppna data avser digital information som är fritt tillgänglig för vidareutnyttjande. En ökad tillgänglighet till och användning av den information som finns i kommunen eller landstinget kan främja delaktighet, demokrati och tillväxt.

Om du vill jämföra med andra finns det färdiga funktioner i kolada.selänk till annan webbplats

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Uppdaterad: 11 oktober 2018