Mat för äldre
På alla våra vård- och omsorgsboende serverar vi frukost, lunch, fika och kvällsmat. Till lunch och kvällsmat serverar vi alltid passande grönsaker och tillbehör. På denna sida hittar du aktuell matsedel för de kommande veckorna.

Matsedel för våra boenden
Vi skriver alltid in matsedeln för några veckor i taget, så du kan behöva scrolla en bit för att hitta dagens. Till maten serveras alltid en salladsbuffé med goda tillbehör.
Från och med hösten 2022 samarbetar våra två kök inom äldreomsorgen i form av en gemensam matsedel för Östrabo, Klockaregården och Lysjölid.
Restaurangen på Klockaregården är öppen för besökare, välkommen att köpa din lunch hos oss! En lunch med dessert kostar 70 kronor och frukost kostar 35 kronor. Du kan betala med swish eller kontanter eller köpa ett kuponghäfte.
Här kan du ladda ner hela matsedeln för vecka 46-6. Pdf, 706 kB, öppnas i nytt fönster.
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Köttfärsrutor med täcke serveras med gräddsås och potatis | Skogsbärskräm | Spenatsoppa med ägghalva |
Tisdag | Fiskgratäng. Potatismos | Fruktkompott | Mannagrynspudding med saftsås |
Onsdag | Ugnsbakad korv med bostontäcke serveras potatismos | Bärsoppa serveras med kex | Fläskpannkaka med lingon |
Torsdag | Kycklinggryta serveras med potatis/ris | Vaniljkeso med bär | KAJSA VARG |
Fredag | Minestronesoppa serveras med hembakat bröd | Ljummen Ostkaka serveras med grädde och jordgubbssylt | Ägg och Sillsmörgås |
Lördag | Fiskbiffar serveras med sås och kokt potatis | Marängsviss | Köttfärspaj |
Söndag | Fläskfilé serveras med potatisgratäng | Fruktsallad med grädde | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Gottfärslasagne | Fruktsallad | Äggröra med fräst korv |
Tisdag | Fiskbullar i hummersås serveras kokt potatis | Blåbärskompott serveras med mjölk | Morotssoppa serveras med tillbehör |
Onsdag | Stekt Fläsk serveras med löksås och kokt potatis | Hallonsoppa | Omelett med räkstuvning |
Torsdag | Stekt falukorv serveras med makaroner och vit sås | Äppelkräm serveras med gräddmjölk | Kajsa Varg |
Fredag | Kycklingsoppa serveras med hembakat bröd | Päronkaka med kardemummagrädde | Makaronilåda med ost och spenat |
Lördag | Krämig fiskgratäng serveras med potatis | Äppelpaj med vaniljsås | Janzons frestelse och köttbullar |
Söndag | Marinerad kotlettrad, potatis | Mandelbakelse | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Gratinerad kassler serveras med potatismos | Päronhalvor serveras med kanelgrädde | Omelett med stuvad spenat |
Tisdag | Apelsin och chilibakad fisk serveras med kokt potatis | Blåbärsgott | PyttiPanna serveras med stekt ägg och rödbetor |
Onsdag | Pannbiff med stekt lök serveras med brunsås och kokt potatis | Jordgubbskräm | Grön ärtsoppa serveras med en klick |
Torsdag | Stekt kycklinglårfile serveras med currysås och potatis | Apelsinsoppa | KAJSA VARG |
Fredag | SvenljungaGulasch serveras med hembakat bröd | Pannkakor serveras med sylt och grädde | KycklingPaj |
Lördag | Wallenbergare serveras med kall sås och potatis | Panacotta | Kasslergratäng |
Söndag | Mustig köttgryta serveras med potatis | Helgkaka | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Köttfärssås serveras med pasta/potatis | Mangokesella | Skinkfrestelse |
Tisdag | Currypanerad fisk serveras med kall ananassås och potatis | Hallonkräm | Krämig Broccolisoppa serveras med topping |
Onsdag | Isterband serveras med dillstuvad potatis och rödbetor | Persikor serveras med grädde | Chili con pollo serveras med mjukt bröd |
Torsdag | Asiatisk fläskgryta serveras med potatis | Änglamat | KAJSA VARG |
Fredag | Grönsakssoppa serveras med hembakat bröd | Äppelpaj serveras med vaniljsås | Omelett med svampstuvning |
Lördag | Smarriga fisken serveras med potatis | Mandelkaka med persikor och grädde | Köttbullesmörgås med rödbetssallad |
Söndag | Färsbiffar serveras med svampsås och potatis | Marinerad fruktsallad, glass | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Kalops, potatis, rödbetor | Aprikossoppa | Raggmunk serveras med lingon |
Tisdag | Kokt fisk serveras med äggsås och kokt potatis | Päronkompott | Potatis och purjolökssoppa |
Onsdag | Skånsk kalops serveras med kokt potatis och rödbetor | Lingongrädde | Kalvsylta serveras med stekt potatis |
Torsdag | Currygryta serveras med ris/potatis | Vaniljpudding | KAJSA VARG |
Fredag | Överlidas ostsoppa serveras med hembakat bröd | Vaniljglass serveras med varma bär | Kycklinggratäng |
Lördag | Skärgårdsbiff serveras med kokt potatis och kall sås | Persikomousse | Omelett med räkstuvning |
Söndag | Kassler i bergakungens sås serveras med potatis | Glass med bär och hemmagjord chokladsås | Risgrynsgröt |
Veckodag | Lunch | Dessert | Kvällsmat |
---|---|---|---|
Måndag | Krämig fläskköttsgryta serveras med potatis/ris | Soppa Surprise | Grönsaksplättar serveras med lingon |
Tisdag | Italiensk fisk med ost och basilika serveras med potatismos | Äppelkräm | Stekt potatis och ägg serveras med rödbetssallad |
Onsdag | Kålpudding serveras med brunsås, kokt potatis och lingon | Inlagda aprikoser serveras med mandelgrädde | Äggsmörgås med Varm choklad med en klick grädde |
Torsdag | Ugnsbakad kyckling med kokos och ananas serveras med ris/potatis | Äppelgott | KAJSA VARG |
Fredag | Ängamatsssoppa med topping serveras med hembakat bröd | Hallon och persikokaka serveras med vaniljsås | Pizzasmörgås serveras med sallad |
Lördag | Stekt fisk serveras med kokt potatis och kall sås | Panacotta | Korv med mos och räksallad |
Söndag | Kotlettrad serveras med örtsås och potatisgratäng | Mousse | Risgrynsgröt |
Matsedelsplanering
Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).
Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.
Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.
Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!
Uppdaterad: