MENY

Du är här:

Psykisk ohälsa

De allra flesta av oss kommer någon gång i livet i kontakt med psykisk ohälsa, antingen genom att vi själva drabbas eller att en nära anhörig, vän eller arbetskamrat gör det. På denna sida får du några exempel på var och hur du kan få hjälp.

Beskriver min bild

Vilken hjälp finns att få?

Akut hjälp

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till vuxenpsykiatrisk mottagning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De har öppet dygnet runt.

Vid en nödsituation, livshotande sjukdom eller skada ska du ringa 112.

Socialtjänstens Sociala jour är tillgänglig på kvällar och helger. Ring larmnumret 112 och be att få tala med Sociala jouren.

När det inte är akut

Om du mår psykiskt dåligt ska du i första hand kontakta din vårdcentral. Där får du stöd och information via telefon eller hjälp med att boka en besökstid. Under de tider då din vårdcentral har stängt kan du få hjälp via Sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177. De har öppet dygnet runt och ger dig råd om vård och medicinsk bedömning via telefon. 

Kan jag få hjälp från kommunen?

Du som har betydande svårigheter att klara din vardag på grund av fysiska, psykiska eller andra skäl och inte kan få det ordnat på annat sätt, kan ha rätt till stöd från socialtjänsten. Stödet riktar sig till dig som är över 18 år.

Du kan komma i kontakt med socialtjänsten på vardagar på kontorstid via kommunens kontaktcenter på telefon 0325-180 00.

Om du är under 18 år vänder du dig till Barn och-familjenheten

.

Kontakt

Uppdaterad: