Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vård- och omsorgsutbildning

Jobbar du inom vården och vill utbilda dig till undersköterska? Känner du att du är redo att ta nästa steg i din karriär? Vill du kunna jobba och plugga samtidigt? Välkommen till vår vård- och omsorgsutbildning!

Beskriver min bild

Vi samarbetar med närliggande vårdcentraler, äldreboenden och andra. Du kan välja att läsa hela vård- och omsorgsutbildningen eller enstaka kurser. Hela utbildningen omfattar tre terminer.

Vård- och omsorgscollege

Vi är certifierad av vård- och omsorgscollege. Elever som studerar hos oss får diplom som visar att de har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning.

 

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom exempelvis äldreomsorg, funktionshinderområdet, socialpsykiatri, primärvård eller sjukvård.

 

Inom vård- och omsorgsutbildningen ingår praktik 4-5 veckor per termin. Det kallas för APL, arbetsförlagt lärande.

Ansökan

Höstterminen 2018 startar vi på nytt med termin 1 i Vård- och omsorgsutbildningen.

I mån av plats kan du läsa enstaka kurser. Kontakta oss för information.

 

För att klara utbildningen behöver du ha lägst betyget godkänt i svenska eller svenska som andraspråk från grundskola eller grundläggande vuxenutbildning, eller motsvarande kunskaper.

Validering

Det finns även möjlighet att validera vissa kurser eller delar av kurser. Validering innebär att du visar upp den kunskap som du har med dig när du startar utbildningen. Det är en form av "kunskapsryggsäck" som fylls på med det du saknar. Det är viktigt att få en bedömning av det du faktiskt kan.

Har du arbetat inom vården så prövas du mot de kunskaper som du har med dig in i utbildningen och vi tittar på om det motsvarar något i utbildningen. Detta kan förkorta din utbildning. Prata gärna med oss om du har frågor.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 05 oktober 2018

Kontakta oss

Fler kontaktuppgifter

 

Svenljunga kommun

512 80 Svenljunga

 

Besöksadress: Boråsvägen 13, Svenljunga

 

Telefon: 0325-180 00

E-post: kommun@svenljunga.se

 

Organisationsnummer 212000-1512

Följ Svenljunga