Tillbaka till startsidan

Du är här:

Buss, tåg och andra resor

På denna sida kan du läsa om buss- och närtrafik i vår kommun, samt om färdtjänst och riksfärdtjänst. Det finns inga tågförbindelser i vår kommun.

liten leksaksbuss

Busstrafik

Busstrafiken har flera linjer till städer och kommuner i vårt närområde och det finns även busslinjer inom kommunen. Det är Västtrafik som ansvarar för kollektivstrafiken i Svenljunga.

Läs mer på Västtrafiks webbplats » Länk till annan webbplats.

Vi erbjuder gratis busskort för seniorer.

Högskoleresor

Vi erbjuder högskolestuderande, som är folkbokförda i vår kommun, rabatt på månadskort för daglig pendling till högskolor.

Färdtjänst

Färdtjänst är en kollektivtrafiklag och får anlitas av den som är folkbokförd i Svenljunga kommun och som efter ansökan har fått färdtjänsttillstånd.

Läs mer om färdtjänst »

Närtrafik

Närtrafik är en kollektivtrafik som körs med mindre fordon, exempelvis en taxibil. Resan måste beställas i förväg och då senast två timmar innan turens avgång.

Läs mer om närtrafik »

Riksfärdtjänst

Färdtjänst utanför kommunens färdtjänstområde kallas för riksfärdtjänst. Det kan ges till personer som till följd av stor och varaktig funktionsnedsättning måste resa på ett särskilt kostsamt sätt.

Tågförbindelse

I kommunen finns inga tågförbindelser, du får ta sig till närliggande orter såsom Kinna eller Borås för att kunna åka tåg. 

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00

Uppdaterad: