50 år Svenljunga kommun

År 1971 skapades Svenljunga kommun genom sammanslagning av Svenljunga Köping med hela eller större delar av landskommunerna Kindaholm, Högvad, Lysjö och Axelfors. Under 2021 uppmärksammar vi denna historiska händelse. På denna sida hittar du historiska dokument och information om eventuellt firande (vi avvaktar utvecklingen av coronapandemin). Vi uppdaterar kontinuerligt. Om du undrar något - hör gärna av dig så söker vi efter svaret i kommunarkivet.

Svenljunga kommun bildades genom att följande ”kommuner” slogs samman:

• Svenljunga köping
  • Kindaholms landskommun
  • Högvads landskommun
  • Lysjö lanskommun
  • Axelfors landskommun

Blommor för att fira

Under juni har vi skickat ut brev med blomsterfrön till alla hushåll för att fira 50-års jubileet. Blomsterfröna är en mix av färgstarka, doftande sommarblommor som är särskilt utvalda för att attrahera bin och fjärilar. Vackert och bra för den biologiska mångfalden. Tillsammans ger vi en blombukett till kommunen.

Kommunfullmäktige börjar sitt arbete
Första budgeten
Kommunförbundets utredning
Samarbetsnämnden