Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Skolmat

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra förskolor och skolor . Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.

panerad fisk med tillbehör

Matsedel på våra restauranger

Varje vecka serveras en varierad matsedel innehållande fisk, fågel, kött och vegetariska alternativ

Varje dag finns ett salladsbord, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter.

Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Fetmarkerad betyder att eleverna har önskat denna mat.

Vecka 47

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Gottfärslasagnette

Morotsbiffar serveras med kulpotatis och currycreme

tisdag

Fiskbullar i dillsås serveras med kokt potatis

Chili sin Carne serveras med matvete

onsdag

Burgundisk köttgryta serveras med kokt potatis

Mexikansk Paj serveras med färkostcreme

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Het kycklingsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Potatis och purjolökssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 48

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Gratinerad kycklingkorv serveras med hemgjort potatismos

Falafel serveras med klyftpotatis och vitlökssås

tisdag

Apelsin och chilibakad fisk serveras med kokt potatis

Pasta med vitlöksfrästa champinjoner

onsdag

Pannbiff med stekt lök serveras med skysås och kokt potatis

Broccolibiffar serveras med kall sås och matvete

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Svenljunga Gulaschsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Svampsoppa med kokosmjölk och tomat serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 49

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Spagetti och köttfärssås

Texaspizza

tisdag

Currypanerad fisk serveras med kall ananassås och potatis

Kikärtsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

onsdag

Chili con Pollo serveras med matvete

Bakad potatis med medelhavsröra

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Grönsakssoppa servers med hembakat bröd och tillbehör

Rostad majssoppa och bönröra serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 50

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Kycklingkebebgryta serveras med matvete

Kikärtsgryta med basilika serveras med ris

tisdag

Kokt fisk serveras med ägg och örtsås, kokt potatis

Pastagratäng med Broccoli

onsdag

Tacobuffé

Tacobuffé

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Luciagröt med skinksmörgås

Pasta Rosso

Vecka 51

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Italienskfisk med basilika och ost serveras med pasta

Ugnspannkak med äpple serveras med kanelkeso

tisdag

Hamburgare med bröd, mos och tillbehör

Vegoburgare med bröd, mos och tillbehör

onsdag

JulLunch

JulLunch

torsdag

Överlidas ostsoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Broccolisoppa med ost serveras med hembakat bröd och tillbehör

fredag

Kockens Val

Kockens Val

Vecka 41

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

LOV

LOV

tisdag

LOV

LOV

onsdag

LOV

LOV

torsdag

LOV

LOV

fredag

LOV

LOV

Specialkost

Vi serverar specialkost på alla våra skolor och förskolor. Mer information och ansökningsblankett hittar du på sidan om specialkost.

Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Måltider med mål

Kostenheten strävar efter att var en kostenhet i framkant och jobbar med följande mål:

  • Matsedel i toppklass - nöjda matgäster
  • Matsalar att trivas i
  • Hållbarhet både vad gäller klimat och ekonomi
  • Kockar med bästa kompetensen

Skolmjölk

I Svenljunga kommun ansöker vi om bidrag för att säkerställa att kunna servera mjölk på våra skolor och förskolor. Bidraget kommer från jordbruksverket och är ett EU-projekt.

Du kan läsa mer om skolmjölksstödet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EU-logotyp Skolmjölksstödet

Mogaskolans kök - 0325-182 19

Klockaregårdens kök - 0325-181 87

Östrabos kök - 0325-181 16

Hillaredskolans kök - 0325-189 51

Sexdregaskolans kök - 0325-185 24

Torsgårdens kök - 0325-181 80

Landboskolans kök - 0325-182 46

Överlidaskolans/Mjöbäck kök -0325-180 02

Mårdaklevskolans kök - 0325-184 73

Svedjan kök - 0325-181 18

Mattransporten - 0325-182 19

.

Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: