Tillbaka till startsidan

Du är här:

Byalagsbidrag och byalagsmöten

Här hittar du information om det speciella bidrag som byalag och samhällsföreningar kan söka. Dessutom hittar du information om Träffpunkt, vår nya form för landsbygdsdialog som vi börjar med under år 2020.

Beskriver min bild

Byalagsbidrag

Som samhällsförening i Svenljunga kommun har du som förening möjlighet att söka ett bidrag för föreningens verksamhet. Detta bidrag kan lämnas till byalag, eller motsvarande samhällsförening, som ideellt verkar för sin orts utveckling. Byalaget ska ha formen av en ideell eller ekonomisk förening. Bidraget är ett administrativt stöd och lämnas till ett byalag per ort/by.

Sista ansökan för byalagbidrag är den 20 november. Från och med 2022 är sista ansökningsdag 31 mars.

För att kunna söka bidraget krävs det bland annat att byalaget är politiskt och religiöst obundet, har en öppen verksamhet så att alla invånare på orten har möjlighet att delta i gruppen och deltar med två personer på kommunens byalagsmöten.

Sök bidraget i vår e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Byalagsmöten blir Träffpunkt

I maj 2019 togs beslut i Kommunstyrelsen att införa dialogformen Träffpunkt. Arbetet med att införa modellen pågår just nu. Första dialogen kommer hållas under våren 2020.

Efter att den nya dialogmodellen är tillfullo infört upplöser vi våra byalagsträffar. istället håller vi gemensamma träffar mellan byalagen årligen varje vår, detta blir en del av den nya modellen.

Vi har samlat informationen om Träffpunkt på en egen sida som du hittar här.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Emelie Romland, Kommunutvecklare, 0325-183 07

Uppdaterad: