Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Gifta sig

Har ni planer på att gifta er? Hör av er till oss på Kontaktcenter så hjälper vi er med en borgerlig vigsel. Ni har möjlighet till att utforma er vigsel enligt era önskemål. På denna sida får du reda på allt som ni måste göra innan er stora dag.

två vigselringar som ligger fint upplagt på ett bord tyg bakom 

Att gifta sig borgerligt är rättsligt bindande utan religiösa inslag.

Hur gör vi för att gifta oss borgerligt?

  1. Ansök i vår e-tjänst! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I e-tjänsten väljer du vigselförrättare, anger vittnen, datum, tid och plats.
  2. Kom ihåg att skicka in intyg hindersprövning och intyg vigsel från Skatteverket till oss. Dessa intyg gäller i 4 månader.
  3. Njut av vigseln!

Vi på kontaktcenter hjälper dig

När du fått vigselintyg och hindersprövning lämnar du dessa till kontaktcenter personligen, per post eller e-post. Intygen används som underlag till protokoll och vigselbevis. Efter vigseln får paret ett vigselbevis. Administration såsom underrättelse till Skatteverket hanteras av Kontaktcenter. Borgerlig vigsel är kostnadsfri här hos oss i Svenljunga kommun.

Vilka ska vara med?

Vid vigseln ska två vittnen vara närvarande. Ni kan själva ta med er vittnen och måste då ange deras namn vid bokning av vigselförrättare. Ni kan också be kontaktcenter att ordna vittnen. Vittnena måste vara över 18 år.

Vigselförrättare

En vigselförrättare är en person som har laglig rätt att binda er i ett juridiskt giltigt äktenskap. För att en vigsel ska vara juridiskt giltig krävs att den förrättas av en behörig vigselförrättare. En borgerlig vigselförrättare utses av länsstyrelsen.

Våra borgerliga vigselförrättare

I Svenljunga har vi fyra borgerliga vigselförrättare:

  • Birgitta Peterson
  • Anne-Marie Franzén Molin
  • Barbro Johansson
  • Dag Forsström 

.

Sandra Brorsson, Kommunvägledare, 073-765 43 70
Veronica Josefsson, Kommunvägledare, 073-765 43 69

Uppdaterad: