Tillbaka till startsidan

Du är här:

Avfall från företag

Avfallet från ditt företag delas upp i två kategorier - verksamhetsavfall och hushållsavfall. Vi tar hand om hushållsavfallet åt dig. På denna sida får du reda på vad som gäller och vilka abbonnemang du kan välja till företaget.

Beskriver min bild

Hushållsavfall

Precis som i ett hushåll uppstår det i företag så kallat hushållsavfall. Det är avfall som uppstår i till exempel personalutrymmen och kontor. Det avfallet är ditt företag skyldigt att lämna till oss.

 

Du kan ha fyrfackskärl, kärl för rest- eller matavfall, container eller krantömd behållare. Du betalar ett styckpris per behållare, beroende på vilken behållare du vill ha och hur ofta du vill få den tömd. Du kan blanda olika typer av kärl och behållare, till exempel fyrfackskärl med extra kärl för restavfall, för att skapa ett abonnemang som passar ditt företag så bra som möjligt.

 

Kontakta oss så hjälper vi dig att upprätta ett abonnemang.

Verksamhetsavfall

Verksamhetsavfall är det avfall som uppstår till följd av den verksamhet ditt företag driver, till exempel vid produktion. Det avfallet har du själv ansvar för att transportera bort. Du kan beställa hämtning av grovsopor eller container av företag som tillhandahåller de tjänserna. Du kan även lämna företagsavfall till återvinningscentralen mot en kostnad, se taxa. 

Farligt avfall

Mindre mängder farligt avfall kan du lämna på återvinningscentralen mot en kostnad, se taxa. Vi har en skyldighet att redovisa varifrån vi får in vårt farliga avfall, därför behöver du fylla i en blankett med vad du lämnar.

 

För större mängder farligt avfall behöver du anlita en transportör. Transporten måste du även anmäla till Länsstyrelsen.

Besök på Moga Returen

Om du ska lämna avfall på Moga Returen behöver du ett Returkort. Kortet beställer du av kundtjänst. Varje besök kostar 315 kr inkl. moms och debiteras på er nästa faktura.

 

Du får lämna högst 3m³ och 10 kg farligt avfall utan extra kostnad. Avfall med producentansvar, till exempel förpackningar och elavfall, kan du lämna helt kostnadsfritt.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Kundtjänst Avfall och VA, Mailkonto, 0325-183 35

Uppdaterad: