Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Bygg i Kindaholm

Lantligt läge i hjärtat av Västsverige! På denna sida hittar du information om lediga villatomter i idylliska Kindaholm.

Flygbild över Mårdaklev

Hitta hem i din idyll

I Svenljunga kommuns södra del, bland vattendrag, skog och ängar ligger de fyra orterna Östra Frölunda, Mårdaklev, Kalv och Håcksvik. Tillsammans bildar de området Kindaholm. I detta område som präglas av gemenskap och närhet kan du skapa ditt drömboende.

Vi är Kindaholm

Ett av fyra samhällen i området Kindaholm. Medborgarhuset och ortens lokala gym eller populära samlingsplatser. Naturen och husen skvallrar om spännande historia i området med fästningsruiner från 1200-talet och förläggargård från knallebygdstiden. I Östra Frölunda planerar vi även att snart bygga en ny 1-6 skola samt en ny idrottshall.

I Östra Frölunda finns 10 stycken tomter som väntar på ett drömhus.

Flygfoto över Östra Frölunda

Landsbygdsamhälle vid Ätran som erbjuder trygg uppväxtmiljö nära naturen. Kulturhistoriska miljöer där Klevs Gästgiveri sticker ut och utsiktsplatsen från Klevaberg i naturreservatet bakom Gästgiveriet! Enligt traktens gamla gumma kan du från berget, vid de rätta förhållandena, se en drake vars färdriktning spår snö eller tö under vintermånaderna. I Mårdaklev finns i nuläget en F-6 skola. Klasserna 1-6 blir i framtiden en del av de nya skolorna vi snart börjar bygga i Östra Frölunda och Överlida. Fritidshem och förskola i Mårdaklev får då nyrenoverade lokaler i Mårdaklev.

6 tomter finns här redo för dig att skapa din egna oas.

Flygbild över Mårdaklev

Ett av de mindre samhällena i kommunen men med stort utbud. Här i kanten av Kalvsjön finns både affär, drivmedelstation, camping med aktivitetsutbud, sommarkafé och vandrarhem. Det natursköna området gränsar till Fegens naturreservat, en attraktiv plats för naturälskaren!

Här gäller det att bestämma sig snabbt - det finns två tomter med utsikt över Kalvsjön!

Flygbild över orten Kalv och Kalvsjön.

Samhälle med starkt engagemang och ideell kraft. Här finns minigolfbana och loppis där du också kan hyra kanot och cykel. Drivkraften och idéerna har gjort att samhället har sitt egna bostadsbolag och såklart finns flera möjligheter till träning och motion i AJAB-hallen. Även i sägnerna om bygden hittas kreativiteten, som när bonden band fast kon på stugtaket för där fanns det gott om mat. Taket som tillhör stugan, Olofsbo, finns kvar än idag och är en utav flera kulturarv i området.

Idylliska Håcksvik har en ledig tomt som väntar på att få bli ditt egna paradis. Denna tomt ligger i anslutning till Håvsjön.

Håcksviks bygdegård

Kartor och tomter

Frågor och tomtvisning

Om du undrar något eller vill kolla på de lediga tomterna är du välkommen att höra av dig till:

Färdiga boendelösningar?

Mjöbäcks entreprenad har arbetat fram färdiga boendelösningar för hela vår kommun, du kan läsa mer om konceptet och hittar kontaktuppgifter på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banklån

Mjöbäcks Sparbank har ett särksilt erbjudande till dig som bygger en villa för permanentboende i Trivselbygden. Det består av lån till dig som bygger villa i Trivselbygden, rabatt på villahemförsäkring och Nyckelkund, samt en värdecheck att handla för i Trivselbygden.

Läs mer om Mjöbäcks Sparkbanks erbjudande » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna sida är ett samarbete med

Logga Trivab för en hållbar utveckling

.

Fredrik Dahl, Näringslivsstrateg, 0325-184 06

Uppdaterad: