Tillbaka till startsidan

Du är här:

Våld i nära relation

Socialtjänsten ansvarar för att ge stöd och hjälp till våldsutsatta personer och deras barn men även till dig som utövar våld.

Beskriver min bild

Barn som upplevt/bevittnat våld

Att som barn leva med våld i sin närhet kan ge allvarliga konsekvenser i form av otrygghet och ohälsa. De kan hämmas i sin utveckling och att uppleva våld kan begränsa barns förmåga till inlärning..

Barn och ungdomar som upplevt våld i sin familj behöver få möjlighet att tala med någon utom-stående om vad de varit med om. Barn som lever med våld i familjen behöver skyddas från detta och du kan kontakta socialtjänsten för att få hjälp. 

Är du rädd, har någon varit elak mot dig eller skadat någon du känner?

Det är inte ditt fel!

Du kan ringa till BRIS hjälptelefon när som helst på telefon 116 111.

BRIS har även en vuxentelefon.Telefon 077-150 50 50

Utväg

Vi är ett kompetenscenter mot våld i nära relation som kostnadsfritt erbjuder stöd och behandling till kvinnor och män som blir utsatta för våld i nära relation och till de kvinnor och män som har vålds- och aggressionsproblem. Vi erbjuder även stöd till barn och ungdomar som upplevt familjevåld.

Vi har telefontid måndag till fredag 08.00 - 08.30.
Telefonnummer 0707 - 16 09 29

Du som utövar våld mot en närstående

Utväg vänder sig också till dig som använder, eller har använt våld, hot om våld, kontroll och kränkningar i nära relation. Du som vill ta ansvar och vill utveckla andra sätt att hantera kritiska situationer är välkommen att kontakta Utväg.

Vi har telefontid måndag till fredag 08.00 - 08.30.
Telefonnummer 0707 - 16 09 29

Akut hjälp

På kvällar, nätter och helger kan du kontakta sociala jouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få akut hjälp vid familje- och relationsproblem, våld i familjen eller beroendeproblematik. Telefon 112.

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon som är öppen dygnet runt. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefon: 020-50 50 50 

Om du eller någon annan behöver skyddat boende kan du kontakta kvinnojouren i Mark
Telefon: 0320-351 51..

Kontakt

Uppdaterad: