Tillbaka till startsidan

Du är här:

Stöd till familjen

Har du problem i din familj eller är du orolig för att ett barn i din närhet inte har det bra i sitt hem? Oavsett om du behöver hjälp för egen del eller är orolig för någon annan, så finns det hjälp att få.

Beskriver min bild

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer.

Ibland kan familjer få problem eller gå igenom kriser som inte går att lösa på egen hand. Det är viktigt att du som behöver hjälp får det i rätt tid. Tveka inte att höra av dig. 

Hit kan du vända dig direkt för råd och stöd

Du kan kontakta familjerådgivningen S:t Lukas i Borås om du har behov av samtalsstöd i er parrelation. Dessa samtal är inte biståndsbedömda. Det första samtalet är kostnadsfritt och övriga samtal kostar 200 kronor per gång.

Webbsida boras@sanktlukas.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stöd du kan ansöka om

Vissa av kommunens insatser för barn, unga och familjer är biståndsbedömda. Det betyder att du behöver ansöka om stöd och att en socialsekreterare utreder och beslutar om du har rätt till stöd eller inte.

Vi strävar efter att i första hand ge förebyggande insatser. Det innebär att ge stöd i ett tidigt skede, innan problemen har blivit omfattande. Stödet ska stärka barn och ungas föräldrar och göra att barn och unga kan vara kvar i sin hemmiljö och i sin egen skola.


Om socialsekreteraren bedömer att barnet behöver mer omfattande stöd kan en placering utom det egna hemmet ske genom familjehem, hem för vård och boende (HVB) eller stödboende.


Du kan kontakta någon av socialsekreterarna via vårt kontaktcenter, 0325 - 180 00 eller via mail.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Uppdaterad: