Tillbaka till startsidan

Du är här:

Skräpplockardagar

Varje år deltar våra förskolor och skolor i den nationella kampanjen Vi Håller Rent. Det är för att öka medvetenheten kring nedskräpning, framförallt hos våra unga.

Delta på Skräpplockardagar 2022!

Det är inte bara i Svenljunga vi gör vår närmiljö finare och visar att nedskräpning inte är accepterat. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. I Svenljunga är varje år över 1 000 elever ute för att kämpa mot nerskräpning.

Varför Skräpplockardagar?

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det öppnar upp för temadagar och att involvera elever i avfallsorteringen på förskolor och skolor. Det är en praktisk aktivitet där unga lär sig om avfall, hur avfall kan vara en resurs och vad som händer vid nedskräpning. Genom att ge våra unga den kunskapen har vi möjlighet att ge dem redskap för att skapa en renare framtid åt sig.

Annordna Skräpplockardagar

Alla förskolor och skolor i kommunen kan vara med på Skräpplockardagar. Det enda som behövs är en anmälan via länken nedan för att få material. Ungefär en timma är lagom tid till skräpplockning. Kombinera gärna med en tipspromenad och korvgrillning eller liknande.

Passa på att lyfta ämnet skräp och nerskräpning även innan och efter Skräpplockardagen. Håll Sverige Rent har mycket pedagogiskt och roligt material Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som handlar om avfall och återvinning som är fritt att använda. Här finns till exempel spel, affischer och tipspromenad.

Anmäl din skola 2022

Du anmäler förskolan eller skolan via Anmälan Skräpplockardagarna. Länk till annan webbplats.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och ytterligare ngot att ge till eleverna. Materialet levereras till skolorna direkt från Håll Sverige Rent.

Efter skräpplockningen

Insamlat skräp källsorteras på en återvinningstation eller på Moga Returen. Restavfall lämnas i eller vid de vanliga sopkärlen och hämtas vid ordinarie sophämtning. Skulle ordinarie sophämtning inte räcka kan ni ringa angiven kontaktperson för extra hämtning.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Matilda Wåger, Kommunikatör, 0325-180 54

Uppdaterad: