Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Skolmat

Alla barn får mat i skolan. Vi har en gemensam matsedel för alla våra förskolor och skolor . Dagligen serverar vi till den varma lunchen också salladsbord och passande tillbehör. På denna sida får du reda på vilken skolmat vi serverar de närmsta veckorna.

panerad fisk med tillbehör

Matsedel på våra restauranger

Varje vecka serveras en varierad matsedel innehållande fisk, fågel, kött och vegetariska alternativ

Varje dag finns ett salladsbord, inkluderat lingon och smörgåsgurka vid passande rätter.

Nedanstående matsedel är med reservation för ändringar.

Fetmarkerad betyder att eleverna har önskat denna mat.

Vecka 19

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Hannas apelsinkyckling serveras med ris

Grillspett med BBQsås serveras med klyftpotatis

tisdag

Grekiska biffar serveras med rostad potatis och tzatziki

Aloo Gobi serveras med ris

onsdag

Tacobuffé

Tacobuffé

torsdag

Röd dag

Röd dag

fredag

Lovdag-Kockens val

Lovdag-Kockens val

Vecka 20

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Pasta Carbonara med hönskött

NasiGoreng med grönsaker

tisdag

CornflakesFisk serveras med hemgjort potatismos

LinsLasagne

onsdag

Köttfärslimpa serveras med gräddsås och kokt potatis

Ärtnuggets serveras med klyftpotatis och vitlökssås

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Tomatsoppa med pasta serveras med hembakat bröd och tillbehör

Ost och broccolisoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 21

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Korv stroganoff serveras med matvete

Morotsbiffar serveras med böncreme och kulpotatis

tisdag

Fiskbullar i dillsås serveras med kokt potatis

Chili sin Carne serveras med matvete

onsdag

Pastasallad med kyckling

Paj med squash, paprika och ost

torsdag

Kockens Val

Kockens Val

fredag

Minestronesoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Potatis och Purjolökssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 22

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Gratinerad kycklingkorv serveras med hemlagat potatismos

Choladas gryta serveras med ris

tisdag

Apelsin och chilibakad fisk serveras med kokt potatis

Pasta Ratatouille

onsdag

Makarotti

TexasPizza

torsdag

Kockens Val

Kockens Gröna Val

fredag

Grönsakssoppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Växas Soppa serveras med hembakat bröd och tillbehör

Vecka 23

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

Ajvarkorv serveras med kokt potatis och vit sås

NasiGoreng med grönsaker

tisdag

Fisk Björkeby serveras med dillmos

Pasta med grönkål

onsdag

Pasta Alfredo

TexMexPaj

torsdag

Röd dag

Röd dag

fredag

Lovdag-Kockens val

Lovdag-Kockens val

Vecka 24

veckodag

alternativ 1

alternativ 2

måndag

GottfärsLasagnette

Bakad potatis med medelhavsröra

tisdag

Hemgjorda köttbullar serveras med tomatsås och pasta

Grönsakswok med nudlar

onsdag

GyrosBuffé

Gyrosbuffé

torsdag

Skolavslutning-kockens Val

Skolavslutning- Kockens Val

fredag

Lovdag-Kockens val

Lovdag-Kockens val

Specialkost

Vi serverar specialkost på alla våra skolor och förskolor. Mer information och ansökningsblankett hittar du på sidan om specialkost.

Matsedelsplanering

Matsedelsarbetet bedrivs av två matsedelsgrupper som från och med hösten 2022 lägger matsedlar för förskola, skola och äldreomsorgen. Att planera matsedel är ett stor och viktigt arbete. Vi utgår från en rad styrdokument när vi planerar matsedel, främst Livsmedelsverket, våra klimatlöfte, våra nämndmål och Nordiska näringsrekommendationer (NNR).

Vi ser ett stort ansvar i att förmedla en matkultur vidare till nästa generation men också ge de äldre en matupplevelse de känner igen. Vi strävar efter att vår matsedel ska vara av toppklass när det gäller smak, kvalitet, näring, klimat och profession.

Vi följer upp en rad klimattal för att säkerställa att vi har en matsedel som är klimatsamart. Våra klimattal är; ekologiskt, matsvinn, säsong, grönt, CO2e, närproducerat, MSC-fisk och mat lagad från grunden.

Är du intresserad av att veta mer, hör gärna av dig till oss på kostenheten!

Måltider med mål

Kostenheten strävar efter att var en kostenhet i framkant och jobbar med följande mål:

  • Matsedel i toppklass - nöjda matgäster
  • Matsalar att trivas i
  • Hållbarhet både vad gäller klimat och ekonomi
  • Kockar med bästa kompetensen

Skolmjölk

I Svenljunga kommun ansöker vi om bidrag för att säkerställa att kunna servera mjölk på våra skolor och förskolor. Bidraget kommer från jordbruksverket och är ett EU-projekt.

Du kan läsa mer om skolmjölksstödet på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

EU-logotyp Skolmjölksstödet

Mogaskolans kök - 0325-18219

Klockaregårdens kök - 0325-18187

Östrabos kök - 0325-18116

Hillaredskolans kök - 0325-18951

Sexdregaskolans kök - 0325-18524

Torsgårdens kök - 0325-18180

Landboskolans kök - 0325-18246

Överlidaskolans/Mjöbäck kök -0325-18002

Mårdaklevskolans kök - 0325-18473

Svedjan kök - 0325-18118

Mattransporten - 0325-18219


.

Poa Pettersson, Kostchef, 0325-180 00
Isabella Olsson, Kostansvarig, 073-909 50 14

Uppdaterad: